Swan SM22036 magnetron test


In één oogopslag

Beoordeling van de expert

Pros

  • Stijlvol
  • Zes vermogensniveaus
  • Veel functies
  • Stil in gebruik

Ons oordeel

Het enige minpuntje is een ietwat irritante pieptoon. Dankzij de combinatie van stijl en inhoud is dit een van de beste magnetrons die je voor weinig geld kunt kopen.

Een magnetron kan een saaie aankoop zijn, maar dat hoeft niet zo te zijn, zoals bewezen door de Swan SM22036, die een moeilijk te verslaan balans biedt tussen prijs, stijl en functies.

Hij maakt deel uit van de Nordic serie van Swan en is met gemak een van de best uitziende magnetrons op de markt. Het is geen wonder dat dit de favoriete magnetron is voor het seizoen van The Great British Bake Off dit jaar.

De SM22036 is verkrijgbaar in een reeks opvallende kleuren – leisteengrijs, katoenwit, blauw en dennengroen – en heeft een realistische draaiknop en handgreep met houteffect en een gripvaste rubberen afwerking. De spiegelende deur geeft het apparaat een luxe uitstraling en wordt gedeeltelijk transparant wanneer de magnetron in gebruik is.

Swan magnetron handgreep en draaiknop

Met een inhoud van 20 liter en een glazen draaiplateau van 270 mm kunt u er gemakkelijk een groot bord in plaatsen.

De Swan SM22036 is niet alleen stijlvol, maar heeft met 800W ook veel vermogen beschikbaar, met niet minder dan zes verschillende niveaus om uit te kiezen. Als je het niet zeker weet, kun je een van de acht verschillende auto-cook functies gebruiken: Popcorn, Opwarmen, Drank, Pizza, Aardappel, Groente, Vlees en Vis.

Daarnaast kunt u ook gebruik maken van een ontdooifunctie met instellingen voor vlees, gevogelte en zeevruchten en Express om snel op te warmen. Er is zelfs een uitstel timer functie zodat u voedsel in de magnetron kunt plaatsen en programmeren hoe laat u wilt dat het aan gaat, hoe lang en op welke stand.

Het kan zijn dat je de handleiding een paar keer moet raadplegen voordat je weet hoe je alle functies moet gebruiken.

Er is een betaalbaarder model, de
SM22035, maar die heeft eenvoudige draaiknoppen, zodat je veel beter af bent met de combinatie van draaiknop, knoppen en LED-scherm voor slechts 10 pond meer.

Swan heeft ook
andere Nordic producten, zoals een waterkoker en een broodrooster, als u wilt dat uw keukenapparatuur daarbij past.

Echt, het enige minpunt aan deze magnetron is dat het piepgeluid nogal doordringend van toon is en een beetje te luid. Toch heeft Swan ervoor gezorgd dat de SM22036 extreem stil is als hij daadwerkelijk gebruikt wordt om voedsel op te warmen.

Swan magnetron op aanrecht

Prijs

De Swan SM22036 heeft een RRP van £109.99, hoewel hij vaak onder de £100 te vinden is. Het is niet de goedkoopste magnetron die er is, maar het is een goede prijs-kwaliteitverhouding voor wat je krijgt.

U kunt hem kopen
rechtstreeks bij Swan, maar ook bij retailers zoals
Amazon,
AO,
Currys en
Zeer.

Verdict

U kunt minder uitgeven aan een magnetron, maar de Swan SM22036 is niet duur en als u een van de meest stijlvolle modellen wilt die er zijn, dan is het een geweldige keuze.

Het gaat echter niet alleen om het uiterlijk, want hij heeft een reeks functies en vermogensniveaus beschikbaar. Hij verwarmt zeer goed en zeer stil ook. Het is alleen het piepen dat een beetje irritant is.

Voor een andere optie, kijk eens naar onze
beoordeling van de Russell Hobbs Inspire magnetron.

Recent Content