Beste voicerecorders in 2022 kopen


Er gaat niets boven een speciaal toestel voor het opnemen van een interview, het geluid van een concert, een muziekrepetitie, of gewoon voor het maken van opnamen thuis. Maar hoe kies je tussen audiokwaliteit, ondersteund bestandsformaat en aantal sporen? Maak u het leven gemakkelijker door onze gids voor de beste voicerecorders te lezen.

voicerecorder

Sony ICD-UX570

De beste voicerecorder
Met een zeer gevoelige microfoon, gebruiksvriendelijk scherm en 4 GB geheugen voor honderden uren opname, is de UX570 een veelzijdige digitale voicerecorder.
Sony ICD-UX570

Bekijk de dagprijs

De Sony ICD-UX570 is een digitale voice recorder met een onberispelijke geluidskwaliteit. Het Japanse merk richt zich op prestaties met zijn product, dat drie opnamemogelijkheden heeft: breed/stereo, smal/focus en normaal. Hierdoor heeft deze dictafoon een hoge mate van nauwkeurigheid bij het vastleggen van geluid. Het toestel is zelfs in staat om verre en zwakke geluiden op te vangen via zijn S-microfoon. En de optie voor automatische stemopname optimaliseert de kwaliteit van de stemopname door achtergrondruis te verwijderen.

Wat het gebruik betreft, is deze Sony voice recorder zeer gemakkelijk mee te nemen dankzij zijn lichte gewicht en eenvoudige ontwerp. De fabrikant heeft hem ook uitgerust met een groot OLED-scherm voor gebruiksgemak. Met dit scherm kunt u uw opnamen gemakkelijker beheren en controleren. Met zijn 4 GB ingebouwde opslagcapaciteit kunt u al zo’n 50 uur opnemen in MP3 128 kbit/s stereoformaat. Maar u kunt het geheugen uitbreiden tot 32 GB met een compatibele geheugenkaart. Tot slot beschikt het toestel over snelladen, waarmee u tot 1 uur kunt opnemen in slechts 3 minuten oplaadtijd.

ALLreLi – Spraakrecorder

De beste memorecorder op instapniveau
Deze voicerecorder die ook als USB-stick kan worden gebruikt, is een handige gadget voor werk en studie. Deze goedkope voicerecorder is gemakkelijk op te bergen in een broekzak en is een van de interessantste in zijn assortiment.
ALLreLi

Bekijk de dagprijs

De AllrerLi 8GB digitale voicerecorder is een 2-in-1 gadget: u kunt hem gebruiken als dictafoon, maar ook als USB-stick. De 8 GB aan opslagruimte voor opnamestemmen is meer dan genoeg voor honderden uren aan opnamen. Bovendien kunt u andere belangrijke documenten of bestanden in het apparaat opslaan. Als werkinstrument is dit AllreLi apparaat een echte bondgenoot. Bovendien is er geen software of stuurprogramma’s nodig om hem op een computer aan te sluiten, want de recorder werkt zowel op Mac als op Windows.

Wanneer het op gebruik aankomt, zijn de opname prestaties van deze USB dicteer recorder verbazingwekkend. Hij is voorzien van Capture Crystal Clear Audio-technologie die de geluidskwaliteit verbetert, waardoor het een uitzonderlijk apparaat is voor werk en studie. Het apparaat is ook gemakkelijk op te laden, aangezien het slechts 2-3 uur op een USB-poort hoeft te worden aangesloten om volledig operationeel te zijn. Dit goed geprijsde gadget is een echt spionage-instrument en een must voor wie een handig en compact opname-instrument zoekt.

Zoom – H4nPRO zwart

De beste high-end voice recorder
De Zoom H4nPRO professionele voicerecorder is ideaal voor allerlei toepassingen, zoals filmen, podcasten, in de studio, tijdens vergaderingen, voor verslaggeving, enz.
Zoom - H4nPRO

Bekijk de dagprijs

De Zoom H4nPRO Black is een professioneel audio-opnameapparaat. Dit opnamegereedschap is vooral geschikt voor muziekopnamen. Hij is voorzien van de nieuwste high-end voorversterkers die een zeer natuurlijk geluid en een laag ruisniveau bieden. Met zijn drie opnamemodi: stereo, 4-kanaals en multi-track, kan de H4nPRO Black worden gebruikt in een verscheidenheid van situaties naast spraakopname: live concert, show, conferentie, muziek demo-opname, enz. Bovendien optimaliseren de verschillende opnamestanden de kwaliteit van de opgenomen stem of het opgenomen geluid.

Het toestel is ook uitgerust met een stemapparaat en een metronoom voor muzikaal gebruik. Het kan worden gebruikt als een echte muziekstudio die in één hand past met de mogelijkheid om overdubeffecten te gebruiken. Het werkt met behulp van 2 standaard AA alkaline batterijen voor een autonomie van 12 uur. De apparatuur kan ook opnemen in verschillende formaten (WAV, MP3, VBR) voor een nog uitgebreider gebruik. De Zoom H4nPRO voicerecorder is een veelzijdige opnamebox die de meest veeleisende gebruikers zal bevallen op het gebied van opnamekwaliteit.

Olympus – DM-720

De beste levensduur van de batterij van audio recorder
De OLYMPUS DM-720 voicerecorder is een must-have voor professioneel gebruik met maximaal 52 uur opnametijd en hoogwaardige functies.
Olympus - DM-720

Bekijk de dagprijs

De Olympus DM-720 voicerecorder onderscheidt zich door zijn lange batterijlevensduur van maar liefst 52 uur. Hij biedt ook ultra-nauwkeurige opname met zijn 3 TRESMIC microfoonsysteem: twee microfoons voor stereogeluid van hoge kwaliteit, en een derde omnidirectionele microfoon voor het opnemen van lage-frequentie geluiden. Wat ergonomie betreft, wordt het apparaat geleverd met een clip en een standaard, zodat het aan uw zak of laptop kan worden bevestigd. Dit stabilisatiesysteem draagt ook bij tot een vermindering van het geluid wanneer de apparatuur op een tafel wordt geplaatst.

Het apparaat beschikt ook over een scèneselectie waarmee u de perfecte instelling voor kwaliteitsopnamen kunt maken. Kies tussen afspelen, lezing, vergadering of dicteren voor de beste opname-ervaring. De Olympus DM-720 recorder maakt ook gebruik van de functie voor het afspelen van stemmen, waarmee u alleen bestanden kunt beluisteren die stemmen bevatten. Dit is een bijzonder nuttige functie voor transcriptie. U kunt ook leertijd besparen door u te laten leiden door de stembegeleiding van het toestel, dat het menu voor u kan lezen.

Hoe kies je een stemrecorder

memorecorder kiezen

Criterium 1: Het type recorder

Een voicerecorder is een draagbaar toestel dat wordt gebruikt om allerlei soorten audiogeluiden op te nemen. Afhankelijk van de verschillende behoeften en gebruiksdoeleinden, hebben fabrikanten 3 hoofdtypen recorders ontworpen. De digitale dictafoon wordt letterlijk gebruikt om naar het mondelinge dictaat van een spreker te luisteren en het vervolgens uit te schrijven. Dit draagbare toestel wordt gebruikt om een eenvoudig verbaal gesprek digitaal op te nemen.

De spionagerecorder is speciaal ontworpen voor discretie. Ze zijn meestal in de vorm van een klein, nietsvermoedend voorwerp. Het derde type is de meersporenrecorder. Het wordt aanbevolen voor musici en professionals.

Criterium 2: Het vermogen om een uitstekende geluidskwaliteit te reproduceren

De kwaliteit van het opgenomen geluid is zeer belangrijk. U kunt tevreden zijn met luisteren naar wat hoorbaar is en niet erg opvalt. Of misschien bent u op zoek naar een scherpere geluidskwaliteit. Daarom hebben de meeste van de beste voicerecorders ten minste 2 ingebouwde omnidirectionele microfoons. De microfoons kunnen op meer dan 4 verschillende sporen werken. Microfooningangen kunnen worden opgenomen om het gebruik van andere externe microfoons mogelijk te maken voor een uitstekende geluidsweergave.

Dit alles zal worden gebruikt voor geluidsverwerking. Een van de doelstellingen is achtergrondlawaai, vreemde ruis en andere storingen te kunnen verwijderen.

Criterium 3: Geheugencapaciteit

Audio-inhoud kan een paar seconden of uren duren. Dankzij de grote geheugencapaciteit kunt u veel geluid opslaan in WAV-, MP3- of BWF-formaat. Een voicerecorder heeft ongeveer 2 GB intern geheugen, uitbreidbaar tot 32 GB met een geheugenkaart. Hij kan tientallen uren opname opslaan, afhankelijk van het type audioformaat.

Criterium 4: Verbindingen

Afhankelijk van het gebruik zal een opnameapparaat dienen als een soort doorgeefluik tussen het ruwe geluid en het eindproduct dat beluisterd moet worden. Voor opslag en gegevensoverdracht zijn een USB-poort en een geheugenkaartsleuf essentieel. Een recorder kan worden uitgerust met ingangen voor andere externe microfoons. Een stereo-uitgang maakt het gebruik van een hoofdtelefoon mogelijk. Er kunnen ook externe luidsprekers worden aangesloten.

Criterium 5: Werking en functionaliteit

De bediening van het apparaat lijkt ingewikkeld voor sommige types recorders. En een eenvoudiger te gebruiken model kan een aantal interessante functies bieden. Met een opnametrigger kunt u snel en nauwkeurig opnemen. Er zijn recorders die op een afstand van meer dan 5 meter kunnen opnemen. Bluetooth-connectiviteit en het knippen of verwijderen van opnamereeksen zijn ook handige functies.

Welk formaat moeten de opgenomen bestanden hebben?

Het bestandsformaat bepaalt het vermogen van een stemrecorder om de details van een opname getrouw weer te geven. Een geavanceerd model met meerdere opnamesporen en microfoons kan geluiden opnemen over een grote bandbreedte die alle frequenties bestrijkt. Van lage en hoge tonen tot vocalen, middentonen en andere klanknuances, deze hooggevoelige microfoons kunnen alles vastleggen. De microfoons kunnen worden gericht en gepositioneerd om een meer meeslepende stereo-ervaring te reproduceren. De bestandsgrootte zal echter groter zijn en meer opslagruimte vergen.

WAV-bestanden zijn groot en vereisen veel opslagcapaciteit. Indien dit niet het geval is, zal het aantal opnamen sterk worden verminderd, aangezien elk bestand veel opslagruimte in beslag zal nemen. Het kwaliteitsvoordeel valt echter niet te ontkennen. Een opname in WAV-formaat geeft het volledige geluid weer, zonder enige compressie.

Daarom wordt het een verliesvrij bestand genoemd. Voor professionele studio- of concertopnamen wordt een high-end digitale recorder met de WAV of ten minste FLAC bestandsoptie aanbevolen. De microfoons van dit type toestel zijn zo ontworpen dat zij niet alleen bestand zijn tegen hoge geluidsdrukniveaus, maar ook de volledige bandbreedte kunnen weergeven.

Mp3, dat veelzijdiger is en op de meeste digitale dicteermachines te vinden is, is beperkt in bandbreedte en kwaliteit, maar is minder zwaar. Door voor dit formaat te kiezen wint u dus aan opslagcapaciteit, maar het laat geen kwaliteitsopnamen toe. Het wordt niet aanbevolen voor opnamen van muziekrepetities of concerten. Toch kan Mp3 van voldoende kwaliteit zijn om bijna alle geluiden in een opname te horen, zoals het geval is met ons favoriete model.

Langere levensduur van de batterij

Verplaats dit vakje en zet het waar je het wilt gebruiken op het voorwerp. Indien nodig, kunt u het ook dupliceren om het op meerdere plaatsen te gebruiken.

De verschillende types voice recorders

Voordat u een opneemapparaat koopt, moet u weten wat de verschillende modellen zijn. Analoge, digitale, USB MP3-recorder of audiorecorder? Wij geven u details over deze types voice recorders.

Analoge spraakrecorder

Analoge spraakrecorder
De analoge spraakrecorder is een zeer eenvoudig te gebruiken dictafoon. Het werkt met een systeem van micro-cassettes die in de recorder zijn geplaatst. De opnamecapaciteit van een analoge recorder hangt af van dit opslagmedium, en bedraagt ongeveer 30 minuten per kant. Bovendien werkt dit model recorder doorgaans op AA-batterijen.

In dit geval moet het energieniveau van de batterijen zorgvuldig worden berekend om te voorkomen dat het toestel plotseling stopt. Controleer ook het resterende cassettebandje om te voorkomen dat u zonder komt te zitten wanneer u het apparaat gebruikt.

Analoge voice recorders waren een tijd populair. Dit model is nu echter verouderd omdat het is voorbijgestreefd door digitale versies en is voor velen niet langer interessant. Het enige voordeel is de mogelijkheid om archieven te bewaren op micro-cassetteformaat. Bovendien zijn er tegenwoordig maar weinig winkels die dit type recorder verkopen.

Tegenwoordig is het een van die apparaten die alleen verzamelaars lijken te interesseren. Als u dus op zoek bent naar een meer praktische stemrecorder, is een digitaal model aan te bevelen.

Digitale stemrecorder

Digitale stemrecorder
De digitale spraakrecorder is de opvolger van het analoge model. Dit is het type recorder dat het meest op de markt wordt aangetroffen. Digitale dicteermachines zijn over het algemeen lichter en nemen minder ruimte in beslag, maar ze hebben ook veel mogelijkheden. Deze toestellen hebben doorgaans enkele gigabytes interne opslagruimte voor urenlange opnamen. Op de meeste modellen kan ook een SD-kaart worden geplaatst voor extra opslagruimte.

Dit type recorder onderscheidt zich ook door de kwaliteit van de geluidsopname. De krachtigste modellen zijn bijvoorbeeld in staat om achtergrondruis te maskeren voor een schonere opname. Andere kunnen zelfs zeer zacht geluid versterken, zodat het beter hoorbaar is. En omdat de opnames digitaal zijn, kunnen ze gemakkelijk worden verwerkt.

Over het algemeen nemen deze dicteermachines op in MP3-, WMA- of PCM-formaat. Maar voor meer professioneel gebruik zijn high-end audiorecorders de juiste keuze.

MP3 recorder

MP3 recorder
Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een walkman die ook als spraakrecorder kan worden gebruikt. Dit type dictafoon is het meest compacte model. De Walkman Voice Recorder past in een kleine broekzak en kan overal worden bevestigd. De mogelijkheid om geluiden op te nemen en audiobestanden af te spelen maakt het bijzonder handig voor het maken van aantekeningen.

Deze modellen kunnen ook worden gebruikt als USB-stick om andere documenten op te slaan. Bovendien kunnen de meer geavanceerde modellen een SD-kaart bevatten voor extra opslagcapaciteit.

In het algemeen legt dit type recorder geluiden vast in MP3-formaat, zoals de naam al aangeeft. Voor professioneel gebruik is hij dus vrij beperkt. Bovendien is dit type recorder, wat de geluidskwaliteit betreft, niet altijd op zijn best. Als u op zoek bent naar een betere opnamekwaliteit, raden wij digitale modellen aan, die efficiënter zijn.

Bovendien is het aanbod van compacte recorders ook zeer beperkt wat de autonomie betreft. Des te meer reden om een topmodel te kiezen voor meer gebruikscomfort.

Audio recorder

Audio recorder
De audiorecorder is een stemrecorder die voornamelijk bestemd is voor muzikaal of professioneel gebruik. Om het geluid van een muziekinstrument vast te leggen, hebt u inderdaad een kwaliteitsmicrofoon nodig om de rijkdom van het geluid te behouden. Daarom biedt het gebruik van een audiorecorder die is uitgerust met een beter opnamesysteem een betere opnamekwaliteit dan een gewone voicerecorder. Bovendien kan de audiorecorder ook meerdere sporen opnemen, wat perfect is voor de behoeften van muzikanten.

Het gebruik van een audiorecorder strekt zich ook uit tot filmen. Om een betere kwaliteit video op te nemen, is het nodig de opname van het geluid en het beeld te scheiden. Een cameramicrofoon is niet in staat om geluid in een omgeving op te vangen en te isoleren. Daarom is een high-end audiorecorder een onmisbaar stuk apparatuur dat als microfoon zal dienen voor producties.

Bovendien is deze apparatuur in staat effecten toe te voegen aan het opgevangen geluid voor een betere kwaliteit. Kortom, de audiorecorder is een opnameapparaat voor multimediadeskundigen.

Voice recorder of smartphone?

Als je ziet wat een smartphone tegenwoordig kan, zou je kunnen denken dat hij veel apparaten kan vervangen, waaronder de voicerecorder. Sommige mensen kiezen er echter nog steeds voor om voice recorders te kopen voor het vastleggen van geluid. Moet u daarom een voicerecorder of een smartphone kopen om geluid op te nemen?

Spraakrecorder

Spraakrecorders worden nu digitaal, net als smartphones. Ze hebben een intern geheugen van enkele gigabytes dat u kunt vergroten door te investeren in een SD-kaart met grote capaciteit. Digitale voicerecorders zijn er in vele soorten en maten, voor elk wat wils.

Deze toestellen zijn ook uitgerust met vele functies voor een betere opnamekwaliteit.

Smartphone

Smartphones kunnen nu veel multimedia-instrumenten vervangen. Ze zijn een uitstekend alternatief voor voicerecorders, en kunnen zelfs geluid van goede kwaliteit opnemen. Download gewoon een stemopname-applicatie om uw smartphone in een dictafoon te veranderen. Bovendien is het bij sommige van deze toepassingen mogelijk om het opnamegeluid te optimaliseren door effecten toe te voegen.

Voor persoonlijk gebruik is de smartphone dus een opname-instrument dat bijzonder doeltreffend kan worden.

Conclusie

Smartphones en voicerecorders kunnen beide worden gebruikt voor geluidsopname. Maar voor een betere kwaliteit is het beter om een stemrecorder te gebruiken. Dit komt omdat een voicerecorder ontworpen is om een superieure opnamekwaliteit te bieden dankzij de technologie waarmee hij is uitgerust.

Met betere microfoons, gevoeligere microfoons, langere batterijduur en verschillende soorten audioformaten is een voicerecorder de ideale apparatuur voor professioneel gebruik.

Waarom een digitale recorder kopen?

Om alle soorten audio op te nemen

Een draagbare voicerecorder wordt gebruikt om audiogeluiden op te nemen. Met een draagbare digitale recorder kunt u verwachte of onverwachte omstandigheden onthouden. Of u nu een student, een particulier of een professional bent, een audiorecorder komt altijd van pas.

Voor geluidskwaliteit

En waarom gebruik je je smartphone niet? Gewoon vanwege de geluidskwaliteit en de mogelijkheden om de soundtrack te bewerken! Met een draagbare digitale recorder is het verkregen geluid flexibeler. De gebruikte microfoons zijn krachtiger. En de opname wordt op verschillende sporen gedaan. De geluidsverwerking gebeurt door analyse van alle sporen in elk toestel.

Voor zijn professionele capaciteit

Het gebruik van een draagbare voicerecorder is gemakkelijk aan te passen aan alle omstandigheden. Sommige modellen zijn ontworpen om weerbestendig te zijn. Zelfs met een instapmodel toestel kunt u een behoorlijk en aangenaam audiobestand produceren. Uw keuze zal afhangen van uw behoeften en vereisten.

Voor gebruik als een microfoon voor een video

Het gebruik van een recorder kan worden gebruikt om een ander multimedia-apparaat te ondersteunen. Sommige modellen zijn speciaal ontworpen om onder een digitale camera of camcorder te worden geschroefd. De combinatie maakt veeleisende digitale audio- en video-opnamen van hoge kwaliteit mogelijk.

Voor bandreparatie

Geluidsverwerking en bewerking van opnamesequenties kunnen op het audiobestand worden uitgevoerd. Correcties en wijzigingen zijn waarschijnlijk nodig. Zo kunt u een audioproduct presenteren dat geschikt is voor uw behoeften.

De verschillende merken voice recorders

Naar onze mening zijn de beste merken voice recorders in 2022 :

Olympus

Olympus, opgericht in 1919, is een Japanse onderneming die gespecialiseerd is in camera’s, medische apparatuur en andere digitale apparatuur voor industrieel gebruik. Zijn digitale recorders behoren tot de beste ter wereld

Tascam

Tascam, een TEAC bedrijf, is een van ’s werelds grootste specialisten in geluidsopname apparatuur. Naast digitale consoles en modulaire multitracks biedt het merk ook enkele van ’s werelds beste digitale recorders.

Sony

Sony werd in 1946 in Japan opgericht en is een begrip in de wereld van beeld en geluid. Dit wereldberoemde merk biedt een breed scala aan producten, waaronder geluidsopnameapparatuur. Net als de microfoons zijn de digitale recorders van zeer hoge kwaliteit.

Zoom

Het Japanse merk Zoom is een gerenommeerde specialist in professionele geluidsopnamen en biedt apparatuur voor muzikanten, geluidstechnici en anderen. De producten omvatten digitale recorders, digitale mixers en samplers.

Philips

Philips werd in 1891 in Nederland opgericht en is uitgegroeid tot een van ’s werelds grootste fabrikanten van elektronica, wellnessapparatuur en huishoudelijke apparaten. Als specialist in beeld en geluid biedt Philips ook digitale recorders met een reputatie op het gebied van kwaliteit.

Hoeveel kost een voicerecorder?

Onderstaand diagram zal u helpen een idee te krijgen van de typische prijzen voor elke prijsklasse (instapmodel, middenklasse en topmodel).

Duurder betekent echter niet noodzakelijkerwijs beter.

Wij raden u daarom aan altijd onze ranglijst te raadplegen alvorens te beslissen, in plaats van blindelings af te gaan op prijsklassen.

  • Instapniveau: € 30 tot € 90
  • Middenklasse: € 90 tot € 150
  • Top of the range: + Meer dan €150

Tips

Breng uw opnamen gemakkelijk over naar uw computer

Als u gegevens naar een PC overbrengt, zijn er een paar stappen die u moet nemen om beschadiging van het bestand te voorkomen. Installeer, indien beschikbaar, het stuurprogramma voor uw recorder op de computer. Sluit de twee apparaten vervolgens aan met een compatibele kabel en volg de instructies. Zoek dan het bestand dat moet worden overgezet en maak er een kopie van. Klik tenslotte met de rechtermuisknop en plak het bestand in de doelmap. Als alternatief kunt u ook de sneltoetsen Ctrl + v gebruiken.

Controleer de toestand van het apparaat voordat u van huis gaat

Het is belangrijk om de conditie van uw DVR te controleren voordat u het huis verlaat om onaangename verrassingen te voorkomen. Vergeet niet de microfoon te testen, de bedieningstoetsen te analyseren en ook het batterijniveau te controleren. Als uw toestel op batterijen werkt, zorg er dan voor dat u reservebatterijen hebt.

Kom dichter bij de persoon met wie je praat

Hoewel veel DVR modellen tegenwoordig uitstekende opnameprestaties op lange afstand bieden, is het het beste om zo dicht mogelijk bij de persoon te komen met wie u praat. Zo kunt u achtergrondlawaai zoveel mogelijk vermijden, vooral als u in een grote ruimte bent.

Vergeet niet je digitale recorder schoon te maken

Net als elk ander elektronisch apparaat, moet uw DVR regelmatig worden schoongemaakt om hem in goede conditie te houden. Neem hiervoor een zachte doek en veeg die over de behuizing. U kunt ook een blazer gebruiken om stof te verwijderen uit de geluidsinlaat- en uitlaatpoorten.

Bewaar het op de juiste plaats

Uw digitale recorder is vrij kwetsbaar en moet zorgvuldig worden opgeborgen. Bewaar het in zijn doos en plaats het op een plaats waar het niet kan worden omgestoten en waar uw kinderen er niet bij kunnen. Zorg er ook voor dat het toestel beschermd is tegen vocht en warmtebronnen.

Faq

Hoe gebruik ik een voice recorder?
Om een stemrecorder te gebruiken, plaatst u eerst een SD-kaart in het apparaat als het er een nodig heeft. Druk vervolgens op de REC knop, die vaak rood gemarkeerd is op de apparatuur. Om te pauzeren, drukt u op dezelfde toets en om te stoppen, gebruikt u de “Stop”-toets, vaak aangegeven met een vierkantje.

Hoe lang kan ik opnemen met de voice recorder applicatie?
Een voicerecorder kan tot 150 uur aan opnamen opslaan voor een opslagcapaciteit van 8 GB. De Voice Recorder applicatie kan tot 100 uur opslaan. Dit kan echter afhangen van de vrije opslagruimte van de smartphone, maar ook van het resterende batterijniveau. Dit komt doordat een Android- of iOS-applicatie de opname opslaat in het geheugen van de telefoon. Als hij vol is, stopt de opname automatisch na een paar uur.

Hoe kan ik het geluid van een stemopname versterken?
Om het geluid van een opname harder te zetten, moet u de volumeknop op het toestel gebruiken. Een andere truc is om dichter bij het onderwerp te komen voor een betere opnamekwaliteit. Indien de stemrecorder is uitgerust met een S-Microfoon, de Sony ICD UX570, activeer deze dan om een beter hoorbaar geluid te krijgen.

Hoe neem je je stem op zoals in een studio?
Om je stem op te nemen zoals in een studio, heb je een professionele audio stemrecorder nodig. Dit is een toestel dat verschillende soorten geluid in hoge kwaliteit opneemt met de mogelijkheid om effecten toe te voegen. Bovendien is deze apparatuur in staat geluid van hoge kwaliteit op te nemen in verschillende situaties, zoals tijdens een show, een concert of op straat.

Recent Content