Wat is de Dyson Micro – en moet u hem kopen?


Dyson heeft officieel zijn kleinste, lichtste snoerloze stofzuiger gelanceerd: de Micro. Hoewel hij niet zo krachtig is als recentere stofzuigers uit de V-serie, zoals de V11 en V15 Detect, is hij geoptimaliseerd voor efficiënt schoonmaken op zijn formaat.

Wanneer wordt de Micro uitgebracht?

De Micro is officieel uitgebracht op 4 juni in het Verenigd Koninkrijk. Hij is te koop
te kopen bij Dyson UK.

U kunt hem ook
kopen in de VS. Hij is nog niet verkrijgbaar in Australië.

Hoeveel kost de Dyson Micro?

In het VK is de Micro geprijsd voor
£299.99. Dit betekent dat het een van Dyson’s meest betaalbare snoerloze stofzuigers is. Hij kost evenveel als Dyson’s nieuwe model uit 2017, de V7. De
V7 Absolute is nog steeds te koop op de site voor £299,99.

In de VS kost hij
$399.99. Dit zet het op hetzelfde prijspunt als
de Omni-glide en
de V8 Animal.

Wat zijn de kenmerken van de Dyson Micro?

Met 1,5 kg is de Micro de lichtste stofzuiger van Dyson, met bijna de helft van het gewicht van de Dyson V11 (2,97 kg) en twee derde van de V7.

Hij meet 70,1 x 24,3 x 14,3 cm (27,6 x 9,6 x 5,6in), waarmee hij korter en slanker is dan de snoerloze V-serie stofzuigers. Zijn pluizige reinigingskop is 45% kleiner dan die van een gewone Dyson, waardoor hij in krappe ruimtes kan stofzuigen.

Micro voor- en zijkant

Dit wijst erop dat hij op een gelijkaardige plaats in de markt gericht is als
de Omni-glide: hij is ontworpen om te voldoen aan de vraag naar een lichte, gebruiksvriendelijke snoerloze stofzuiger die geschikt is voor kleinere huizen of om snel schoon te maken. Hij is zelfs lichter dan de Omni-glide, die 1,9 kg (4,18lbs) weegt.

Beide stofzuigers zijn afgestapt van de vertrouwde trekker van de V-serie (die tijdens het gebruik ingedrukt moet worden gehouden) ten gunste van twee knoppen: een aan/uit-knop en een powerboost. In tegenstelling tot de Omni-glide, behoudt de Micro echter de vertrouwde point-and-shoot stijl van de serie en de lege batterij.

De pluizige reinigingskop van de Micro is geoptimaliseerd om tot aan de randen te stofzuigen.

Micro pluizige reinigingskop

Maar de slankheid en lichtheid van de Micro heeft een prijs. Met slechts 50AW (lucht watt) zuigkracht, is het een verre schreeuw van de V11, die 185AW in Boost-modus heeft. Zelfs de V7 heeft 100AW zuigkracht in de MAX-stand, hoewel hij slechts 21AW heeft in de gewone schoonmaakstand – dus de Micro kan hem verslaan voor de dagelijkse schoonmaak.

De Micro heeft ook een maximale looptijd van 20 minuten fadevrije zuigkracht (in zijn standaard schoonmaakstand). Dit daalt tot slechts 5 minuten in de energiestand. Hij is opgeladen in 3,5 uur.

De afvalbakinhoud is ook sterk verminderd, tot 0,2 liter (0,04 gallon). De V7 heeft een inhoud van 0,54 liter (0,14 gallon), terwijl de V11 een inhoud heeft van 0,76 liter (0,2 gallon). Toch kan het stofreservoir handenvrij worden verwijderd en zijn het reservoir en de filter volledig afwasbaar.

Welke accessoires worden bij de Micro geleverd?

In het VK wordt de Micro geleverd met de hoofdreinigingskop (de kleine pluizige zachte roller), een mini-gemotoriseerd hulpstuk, een combinatieborstel/kierenzuigmond, een dockingstation en een oplader.

In de VS wordt de Micro geleverd met de hierboven genoemde gereedschappen en accessoires, plus het lichte kierenzuigmondstuk (dat moeilijk bereikbare plaatsen verlicht) en een werkbladhulpstuk, dat is ontworpen om kruimels op aanrechtbladen op te pakken.

Micro- en wanddock

Het is mogelijk dat de Micro met andere accessoires wordt geleverd als hij in andere landen op de markt komt.

Moet u de Micro kopen?

Als u van de stijl en de reinigingskracht van Dyson snoerloze stofzuigers houdt, maar iets lichters wilt, zou de Micro goed bij u kunnen passen. Hij heeft echter zijn beperkingen. U kunt meer te weten komen in onze volledige
review van de Micro.

Als u geïnteresseerd bent in Dyson’s andere recente releases, bekijk dan onze reviews van de
Dyson V15 Detect en
de Omni-glide. Voor meer snoerloze stofzuigeropties, bekijk onze round-up van de
beste stofzuigers die we hebben getest.

Recent Content